Targ jak zawsze jest czynny od godz. 8.00 do 13.00.
Program urodzin:
9.00 – odwiruj swój miód – zapisy
9.30 – podpisanie listu intencyjnego między Fundacją Targ Pietruszkowy, a Uniwersytetem Rolniczym – Wydział Technologii Żywności
10.00 – rozpoczęcie II edycji Slow Chef Festiwal, degustacja pysznych sezonowych kanapek
10.45 – tort urodzinowy od Sweets by Bary
11.00 – odwiruj swój miód – zapisy
Ponadto:
Lavendziarnia Stoki 6 dla 30 pierwszych klientów przygotuje piękne lawendowe bukieciki.
Zakwas Mąka Woda 30 pierwszych klientów poczęstuje makaronikiem z kremem z gorzkiej czekolady.
Sweets by Bary poczęstuje także babeczkami z ósemką.
W namiocie Uniwersytetu Rolniczego zobaczymy: kapustę w 5 kolorach, przeszczepianie grzybków kefirowych, kawior owocowy i carving – rzeźbienie w owocach i warzywach; niepowtarzalne formy, kwiaty, twarze wykonywane z owoców i warzyw.